Na výrobu lahodného nápoje spotřebovali baristé 300 litrů espressa a 1700 litrů mléka. Nakonec dokonce překonali 2009 litrů, což byl objem připraveného hrnečku. "Cappuccino obsahuje samozřejmě taky mléčnou pěnu a ta mléčná pěna tvoří takový kopeček na tom cappuccinu," vysvětlila způsob, jakým bylo možné překonat objem šálku, pořadatelka akce Štěpánka Havrlíková.
Příprava rekordního hrnku kávy trvala víc než čtyři hodiny. Kromě jednotlivých přísad se pečlivě kontrolovala i teplota. Správné cappuccino by se totiž vždy mělo servírovat o teplotě šedesát až pětašedesát stupňů.
A co bude s cappuccinem dál? Vyhazovat se rozhodně nebude. Něco vypijí zájemci o ochutnání rekordní kávy, zbytkem se budou vykrmovat prasata. "Prase má z 97 procent metabolismus jako člověk, tak jsme nakonec našli alespoň toto řešení," uvedla Havrlíková.
Pokus o rekord se uskutečnil v rámci veletrhu Top Gastro 2009, jehož součástí je i soutěž Mistr kávy, která již šestým rokem hodnotí nejlepší baristy v Česku.
Zdroj: ct24.cz