Úvod / O kávě / French Press

French Press

FRENCH PRESS

Již 162 let se tento jednoduchý přístroj těší příznivcům plnější chuti kávy. Metoda přípravy kávy ve French Pressu patří mezi nejjednodušší přípravu kávy doma. Tento aparát je tvořen pístem ve skleněném či nerezovém válci opatřeném kovovým sítkem. Umožňuje tak připravit kávu, s chuťově plnějším tělem. U nerezových French Pressů je doporučeno nejdříve propláchnout vroucí vodou a zahřát na provozní teplotu.

Nejdůležitější složku u této metody tvoří druh a hrubost namletí kávy. Je doporučována spíše jednodruhová čerstvá káva, která je nahrubo namletá. Namletá káva naomak připomíná krystal cukr či jemnější písek. Dobře namletá káva by neměla překročit čas louhování 4 minuty. Důležité je také dodržet ideální teplotu vody, která se pohybuje okolo 92 – 96°C, ne vroucí.

Na přípravu kávy potřebujete:


Příprava kávy ve French Pressu je velmi snadná a časově nenáročná. Kávu lze připravit prakticky kdekoliv.

Metoda přípravy:


Doporučení:
French Press je vhodný použít k přípravě i těch nejdražších káv, a to díky své možnosti kontrolovat všechny faktory ovlivňující výslednou chuť. Pokud se Vám zdá káva příliš hořká, namelte kávu trochu hruběji a změňte poměr kávy a vody. Naopak pokud se Vám zdá káva příliš nevýrazná, namelte kávu trochu jemněji.

Zpět na články